حقایق جالب درباره دروازه قرآن شیراز
مطالب
نکته ها
شیرازگردی
حقایق جالب درباره دروازه قرآن شیراز

شهر شیراز در زمان های گذشته شش دروازه داشت. دروازه ها یا برای ورود به شهرها ساخته می شدند، یا برای نگهبانی و یا هدف از ساخت آنها خوشامدگویی به میهمانان بودند. نام این شش دروازه، دروازه اصفهان، دروازه قصابخانه، دروازه کازرون، دروازه سعدی و آخرین دروازه به نام دروازه شاه داعی الی اله بود.

البته بر اساس روایات دروازه های دیگری نیز در این شهر وجود داشتند. امروزه تمامی آن تخریب شده و از بین رفته اند. تنها دروازه قرآن به جای مانده است.

دروازه ای که پرجاست تا به یاری قرآن، مسافران شیراز را به سلامت بدرقه کند. در این مطلب، با شیرازروم همراه شوید تا حقایق جالب درباره دروازه قرآن شیراز را بدانیم.

چند حقیقت جالب در خصوص دروازه قرآن شیراز


دروازه قرآن به "طاق قرآن" معروف است و در قسمت شمال شرقی شهر شیراز در میان دو کوه چهل مقام و باباکوهی قرار گرفته است.

این دروازه خروجی شهر شیراز به طرف مرودشت است و به عنوان یکی از نمادهای شهر شیراز به شمار می رود.
دروازه قرآن شیراز در زمان عضدالدوله دیلمی ساخته شد. وی دستور داد قرآنی در بالای دروازه قرار دهند تا مسافران به سلامت از زیر دروازه عبور کنند. به همین دلیل به دروازه قرآن معروف شد.

حقایق جالب درباره دروازه قرآن شیراز


این دروازه بارها تخریب و دوباره مرمت شد. کریم خان زند، اقدام به بازسازی مجدد دروازه کرد. وی دستور داد تا اتاقکی بالای دروازه بسازند و همچنین دو جلد قرآن نفیس درون این اتاقک قرار دهند. این قرآن ها به دلیل وزن زیادشان به "قرآن هفده من" معروف شدند.

امروزه قرآن های نفیس و قدیمی این دروازه برداشته شده و به موزه پاریس منتقل و در آنجا نگهداری می شوند.
در گذشته این دروازه اهمیت زیادی میان مردم شیراز داشت. شیرازی ها در روزهای اول ماه قمری به خارج از شهر می رفتند و دوباره با عبور از زیر این دروازه به شهر وارد می شدند.

دروازه تاریخی قرآن در سال 1315 و برای توسعه راه های شهری به دستور شهردار وقت شیراز تخریب شد. سپس در سال 1328 حاج حسین ایگار که یکی از بازرگانان معروف شیراز بود و به اعتمادالتجار شهرت داشت، یک دروازه جدید در نزدیکی بنای دروازه قدیمی قرآن، احداث کرد.

دروازه جدیدی که ساخته شد، اندکی بزرگتر از دروازه قدیمی است. دهانه آن قوس دار است و در قسمت های مختلف دروازه، آیاتی از قرآن به خط نسخ و ثلث نوشته شده است.

این دروازه اکنون برای حفاظت و جلوگیری از تخریب آن، در کنار جاده شیراز قرار دارد.

در سال 1375، دروازه قرآن با شماره 1800 به ثبت ملی رسیده است.

جاذبه های گردشگری اطراف دروازه قرآن شیراز


شما می توانید در سفر به شیراز، پس از عبور از زیر دروازه قرآن به بازدید از دیدنی هایی که در اطراف این دروازه وجود دارند، بپردازید.

یک مجموعه تفریحی و بسیار زیبا در کنار دروازه قرآن وجود دارد که هم برای رفع خستگی مسیر سفر و هم برای سرگرمی و نشاط، مکان مناسبی است. مقبره خواجوی کرمانی نیز در همین مجموعه تفریحی قرار دارد و به همین دلیل به آن بوستان خواجوی کرمانی گفته می شود.

اگر از مقبره خواجوی کرمانی، کمی بالاتر بروید به غارهایی می رسید که عبادتگاه و خلوتگاه عارفان با خدا بوده است.

خود خواجوی کرمانی نیز برای عبادت و پرستش خدا، به این غارها می رفت. در درون یکی از غارها قبر وزیر معروف شیخ ابواسحاق اینجو به نام خواجه عمادالدین محمود قرار گرفته است.

حقایق جالب درباره دروازه قرآن شیراز


در کنار این غار، یک نقش برجسته زیبا از جنگ میان رستم و شیر حکاکی شده است که تماشای آن خالی از لطف نیست.

در اطراف دروازه قرآن فضاهای تفریحی و مناسبی برای پیک نیک و یا خوردن فالوده شیرازی و یا بلال وجود دارد. شب ها این دروازه زیبایی بیشتری دارد. نورپردازی های بسیار زیبایی در دروازه و اطراف آن صورت گرفته است. شما می توانید ساعتی بنشینید و در زیر این نورها رفت و آمد مردم را تماشا کنید.

یادتان باشد که حتماً یک عکس یادگاری با این دروازه بگیرید.

از دروازه قرآن تا حافظیه شیراز راه زیادی نیست. می توانید پس از عبور از دروازه سری به آرامگاه شیراز بزنید و از اتمسفر جادویی این مکان لذت ببرید.

لونا پارک شیراز نیز فاصله زیادی تا دروازه قرآن ندارد. این پارک، یکی از بزرگترین مجموعه های تفریحی شیراز است. انواع اسباب بازی های هیجان انگیز برای کودکان، غرفه های خوراکی و فضای سرسبز و دلنشین آن مسافران زیادی را به سوی خود می کشاند.

شهر شیراز مملو از جاهای دیدنی و تاریخی است که هر کدام از آنها ارزش بازدید و وقت گذاشتن دارد. اگر به این شهر زیبا سفر کردید، سعی کنید که از لحظه لحظه سفر خود استفاده کنید و تا جایی که می توانید از جاذبه های گردشگری شهر شیراز بهره ببرید. 

بوی بهارنارنج را با تمام وجود استشمام کنید و با غزلیات حافظ عشق را تجربه کنید. بهتر است که برای حداکثر استفاده از زمان خود، در مورد جاذبه های گردشگری شهر شیراز تحقیق کنید و برای بازدید آنها برنامه ریزی نمایید.

اقامت در شیراز و اجاره منزل مبله شیراز


شهر توریستی شیراز به دلیل تقاضای زیاد سفر از سوی گردشگران، از انواع اقامتگاه ها برخوردار است. هتل ها، اقامتگاه های بومگردی و خانه های تاریخی از این زمره به شمار می روند.

شیرازروم، سایتی فعال است که در زمینه منزل مبله شیراز، امکانی متفاوت برای مسافران این شهر در نظر گرفته است. این سایت اقدام به معرفی انواع آپارتمان های مبله برای اجاره کرده است که مسافران می توانند با مراجعه به سایت شیرازروم از مکان این منازل و هزینه اجاره آنها اطلاع حاصل نمایند.

آپارتمان مبله شیراز معرفی شده در سایت شیرازروم، مجهز به تمامی امکانات ضروری هستند. از امکانات این آپارتمان ها، تختخواب، تمامی تجهیزات آشپزخانه، تلویزیون، سرویس های بهداشتی و حمام تمیز و رختخواب اضافه می باشند.  

این خانه ها ظرفیتی از 2 الی ده نفر و یا بیشتر را دارند و امکاناتی شبیه منزل شخصی خودتان را در اختیار شما قرار می دهند.

برای افرادی که هزینه بالاتری برای اجاره منزل پرداخت نمایند، آپارتمان های شیک و لوکسی در خیابان های بهاران و معالی آباد موجود است.